WiFI Roaming nader uitgelegdVaak als je niet genoeg bereik hebt van een wifi access point, is het aan te raden meerdere accesspoint te plaatsen. Als je eens voorstelt dat we een grote hal hebben waarbij 1 access point niet genoeg is plaatsen we naargelang meer. Als we met onze telefoon door de hal lopen willen we natuurlijk het sterkste signaal dus van de accesspoint die het dichtst bij is. We willen dat onze smartphone automatisch overschakeld van de ene naar de andere accesspoint op basis van het sterkste signaal.

Het is aan te raden de accesspoint op een centrale plaats te monteren, met vandaar uit een netwerk kabel naar de router. Het geniet de voorkeur om accesspoints te gebruiken die beschikken over Power over Ethernet (PoE). Dit scheelt weer bij elk accesspoint een 230V aansluiting te monteren om elk accesspoint te voorzien van voeding. Bij het plaatsen van de AP dient je rekening te houden dat de ap's een 10 procent overlapping hebben ten opzichte van elkaar hebben.

Enkele aandachtspunten roaming wifi

- Elke accesspoint voorzien van het zelfde SSID
- Elke accesspoint voorzien van het zelfde beveiliging
- Elke accespoint moet voorzien zijn van een eigen kanaal, hierbij kun je denken aan de kanalen 1,7 en 13. Dit zijn kanalen die elkaar niet overlappen. Mocht je meer accesspoints plaatsen kun je het beste de ap's die het meest uitelkaar liggen het zelfde kanaal hebben.

Geef elk accesspoint een uniek ip adres die in de zelfde range liggen dan de router.

Bv:

De router zelf heeft in dit voobeeld het ip adres 192.168.0.1

Access 1 heeft ip-adres 192.168.0.2
Access 1 heeft ip-adres 192.168.0.3

Vervolgens zet je de dhcp-range van de router op 192.168.0.10 tot 192.168.0.254.

WiFi Service

Hulp bij wifi installatie

Ons uitgangpunt is de service te vergroten door zich te focusen op een bepaald merk, Hierdoor zijn wij in staat optimaal service te verlenen.

Lees Meer

4G Oplossingen

4g oplossingen voor locatie zonder internet

4G/LTE betekent supersnel mobiel internet waar u ook bent. Dit geeft de mogelijk om overal draadloos internet te leveren voor onze klanten.

Lees Meer

WiFi Evenement

verhuur wifi draadloos internet

Door onze jaren lange ervaring op het gebied van draadloos internet kunnen iedere situatie een passende oplossing leveren voor elk evenement

Lees Meer

WiFi Netwerk

betrouwbaar draadloos internet

Een uitstekende partner wanneer het gaat om betrouwbaar draadloos internet. Wij kunnen u adviseren in het traject van aanleg tot oplevering.

Lees Meer
Wat is wifi roaming en hoe werkt het? - Spanheim Utilities Wat is wifi roaming en hoe werkt het?