Frequentiebanden en regelgeving van WiFi in nederlandIn Nederland kent men twee frequentiebanden die vrij te gebruiken zijn zonder vergunning, dit geld zowel voor particulieren als bedrijven. Voor het gebruiken van deze frequenties gelden enkele spelregels namelijk :

Alle radiozendapparatuur op de Europese markt moet voldoen aan deze richtlijnen volgens de Telecommunicatiewet. U kunt dit herkenen aan het CE-keurmerk wat aangeeft dat de fabrikant voldoet aan alle Europese eisen.

In Nederland kennen wij twee frequentiebanden namelijk 2.4Ghz en 5Ghz, tevens zijn er voor beide Frequenties verschillende zendvermogens :

*e.i.r.p = Equivalent Isotropically Radiated Power

Het effectief uitgestraald vermogen op de antenne hangt af van een aantal zaken namelijk:

Voorbeeld:

Uitgang ap = 14 db
kabel = -2db
Antenne = 8db

Kortom : (14db + 8db) – 2db = 20db = 100 milliwatt ← VOLDOET AAN DE EISEN!!

WiFi Service

Hulp bij wifi installatie

Ons uitgangpunt is de service te vergroten door zich te focusen op een bepaald merk, Hierdoor zijn wij in staat optimaal service te verlenen.

Lees Meer

4G Oplossingen

4g oplossingen voor locatie zonder internet

4G/LTE betekent supersnel mobiel internet waar u ook bent. Dit geeft de mogelijk om overal draadloos internet te leveren voor onze klanten.

Lees Meer

WiFi Evenement

verhuur wifi draadloos internet

Door onze jaren lange ervaring op het gebied van draadloos internet kunnen iedere situatie een passende oplossing leveren voor elk evenement

Lees Meer

WiFi Netwerk

betrouwbaar draadloos internet

Een uitstekende partner wanneer het gaat om betrouwbaar draadloos internet. Wij kunnen u adviseren in het traject van aanleg tot oplevering.

Lees Meer
Regelgeving omtrent wifi in nederland - Spanheim Utilities Regelgeving omtrent wifi in nederland